Zelf Yoghurt maken magnetron met functie
Zelf Yoghurt maken magnetron met functie
1l melk
150 g natuurlijke yoghurt
(3,5% vet)
Schaal: 1 x grote kom
6 x kleine kommen
1. Doe de melk in een grote kom en verwarm dit op
1000 W gedurende 9 minuten. Roer het tijdens het
verwarmen 2 of 3 keer door. Zet de oven uit en laat de
melk 50 minuten rusten. De melk zal dan afkoelen tot
ongeveer 50 °C.
2. Haal de kom uit de oven en roer de yoghurt door.
3. Schenk het mengsel in de 6 kleine kommen.
4. Zet de 6 kommen op de geëmailleerde bakplaat op het
onderste niveau. Selecteer automatisch programma 16,
yoghurt. Tik op Start/Bevestigen om het programma te
starten.
5. Laat de 6 kommen aan het einde van het programma
een nacht in de oven staan, zodat de yoghurt kan rijpen.
6. Dek de kommen de volgende dag af en zet ze in de
koelkast.
ingrediënten