Sla kan je doodziek maken

 

Sla kan je doodziek maken

Voorverpakt eten

Beestjes

Zakjes met voorgesneden salade en groente zijn misschien wel makkelijk, maar je kunt er ook flink ziek van worden, beweert een Britse professor. Je kunt de blaadjes eigenlijk alleen eten nadat ze zorgvuldig zijn ontsmet.

Levensgevaarlijk

In de sla en voorverpakte groentes komen bacteriën voor die met andere methodes nauwelijks te doden zijn, zegt professor Hugh Pennington tegen The Telegraph. Vooral bij het eten van kant-en-klare gemengde sla en spinazie lopen mensen volgens hem de meeste kans om ziek te worden door bijvoorbeeld listeria of e-coli.

Door de toegenomen aandacht voor gezond eten, wordt er steeds meer voorverpakte groente verkocht. De sla wordt wel gewassen voor het verpakken, maar de meeste bacteriën krijg je alleen weg door verhitting of met chemische middelen. Ook zitten er soms nog kleine vliegjes of andere diertjes in.

“Je kunt beter een hamburger eten dan de sla die ernaast ligt”, zegt de professor. Hij adviseert mensen om hun groentes thuis toch nog eens goed te wassen, om zeker te zijn dat er geen vieze beestjes inzitten.

Probeer ook dit recept eens:  Gemak dient de mens
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen