Yoghurt met kip curry Indiaas
Kipfile in blokjes
4 koppen yoghurt
1 rode ui fijngesneden
4 knoflooktenen
1 a 2 theelepels gember of verse
1 groene serrano peper of 2 kleine chili groen
1/2 blikje tomaten, of 2 roma tomaten fijngeraspt
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel komijnepoeder
1/2 theelepel Kurkuma
1 theelepel chili poeder
1 theelepel Garama Massala-zoete kerrie
1 theelepel zout
Vermaal de knoflook, ui peper en gember tot een pasta
Verhit in een koekenpan de olie
Voeg dit mengsel toe en roer dit tot het middelbruin is 5-8 min.
Voeg daarna alle kruiden toe en roer dit door elkaar.
30 sec.
Voeg dan de tomaten met wat zout toe.
En kook dit zacht door tot de olie bovenop ligt.
Zet het vuur lager, en voeg hierna de yoghurt toe in kleine porties en roer dit snel achter elkaar door,
zodat het goed vermengd, voeg hierna de kipblokjes toe. Bak deze zacht door gedurende 7 min.
Doe er hierna een kopje water bij.
Laat hierna alles sudderen ongeveer een half uur tot de kip gaar is.
Als het te dun is voeg dan nog wat yoghurt toe.
Is de smaak te heftig doe er dan een schepje suiker doorheen.
Meng later wat koriander door de massala.
Serveer met rijst en naan en salade….etc