Rajmah, een pittige curry Indiase bonenschotel
Rajmah, een pittige curry Indiase bonenschotel
voor 2 personen
2 ons witte rijst, ongekookt
1 theelepel komijnzaadjes
3 ons kipfilet in kleine reepjes gesneden
4 laurierblaadjes
1 grote gesnipperde ui
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 thelepel gemberpoeder (Djahe)
1 blik in stukjes gesneden gepelde tomaten 400 gram
2 eetlepels Curry Paste
¼ thelepel chilipoeder, of voor pikante eters een halve
1 blik rode kidneybonen van 400 gram
1 eetlepel peterselie
zout
soja olie
Zorg dat alles mise an place klaarstaat, ofwel de kipfilet in kleine reepjes, de ui gesnipperd samen met de knoflook en alles in handbereik staat.
Kook de rijst volgens de standaard procedure.
Verhit in een wok iets olie en doe het komijnzaad en de laurierbladeren erin en bak deze gedurende 1 minuut, voeg daarna de kipfilet er aan toe en bak deze in 5 minuten iets bruin op een hoog vuur.
Roer daarna de ui, knoflook door het geheel en bak dit zo’n 3 minuten mee.
Voeg daarna de gemeberpoeder er aan toe en bak dan het geheel nog eens zo’n 3 minuten.
Voeg dan de tomatenstukjes, Curry Paste, iets zout en de chilipoeder er aan toe en bak dit ook 3 minuten mee, zodat het meeste vocht van de tomaten is verdampt.
Meng er dan de kidneybonen door en zet het vuur lager, zodat de bonen mooi heel blijven. Na 3 minuten voegen we als laatste de peterselie er nog aan toe en roeren we nog eens voorzichtig door het geheel.
Te serveren met witte rijst, ga uit van 100 gram ongekookte rijst per persoon.
Een frisse boerensalade past prima bij dit gerecht, al is het maar om de tong iets te blussen.