GroenteIndiaas

Rajmah, een pittige curry Indiase bonenschotel

rajmah via Angel-Wings

Rajmah, een pittige curry Indiase bonenschotel
 voor 2 personen
2 ons witte rijst, ongekookt

1 theelepel komijnzaadjes

3 ons kipfilet in kleine reepjes gesneden

4 laurierblaadjes

1 grote gesnipperde ui

2 teentjes knoflook, gesnipperd

1 thelepel gemberpoeder (Djahe)

1 blik in stukjes gesneden gepelde tomaten 400 gram

2 eetlepels Curry Paste

¼ thelepel chilipoeder, of voor pikante eters een halve

1 blik rode kidneybonen van 400 gram

1 eetlepel peterselie

zout

soja olie
Zorg dat alles mise an place klaarstaat, ofwel de kipfilet in kleine reepjes, de ui gesnipperd samen met de knoflook en alles in handbereik staat.

Kook de rijst volgens de standaard procedure.

Verhit in een wok iets olie en doe het komijnzaad en de laurierbladeren erin en bak deze gedurende 1 minuut, voeg daarna de kipfilet er aan toe en bak deze in 5 minuten iets bruin op een hoog vuur.

Roer daarna de ui, knoflook door het geheel en bak dit zo’n 3 minuten mee.

Voeg daarna de gemeberpoeder er aan toe en bak dan het geheel nog eens zo’n 3 minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes, Curry Paste, iets zout en de chilipoeder er aan toe en bak dit ook 3 minuten mee, zodat het meeste vocht van de tomaten is verdampt.

Meng er dan de kidneybonen door en zet het vuur lager, zodat de bonen mooi heel blijven. Na 3 minuten voegen we als laatste de peterselie er nog aan toe en roeren we nog eens voorzichtig door het geheel.

Te serveren met witte rijst, ga uit van 100 gram ongekookte rijst per persoon.

Een frisse boerensalade past prima bij dit gerecht, al is het maar om de tong iets te blussen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept