Kip Padam Pasanda
Kip Padam Pasanda
Aantal Personen: 2
Bereidingstijd: 35 min Marinde: 1 uur
Ingrediënten:
Olie
3 eetl. amandelen in reepjes
300 gr. kipfilet
1 tl. knoflookpasta
1 tl. gemberpasta
yoghurt 300 gr.
zout
2 tl. kardemom
1/4 tl. kruidnagel
1 grote ui
2 tomaten
1/2 tl. chilipoeder
1 eetl. besan (of meel)
1/2 tl. zwarte peper
1 mok kippenbouillon
1/2 tl. foelie
Mespuntje saffraan
Verse koriander
Bereidingswijze:
Verhit de olie
Bak de amandelen rondom bruin.
Wrijf de kipfilet in met de gemberpasta
Yoghurt mengen met de knoflookpasta en het zout, voeg hieraan de kipfilet toe.
Laat 1 uur marineren.
braad de kipfilet aan in de wok
Haal de kip uit de pan en zet even aan de kant.
Verhit de olie in de pan en voeg kardemom, kruidnagel en de ui toe.
Tomaat, chilipoeder, bloem, zwarte peper en de bouillon toevoegen.
Laat de saus onder af en toe roeren koken tot deze dik en smeuïg is.
Voeg de kip toe aan de saus
Foelie en saffraan toevoegen
garneren met amandel reepjes en koriander