Indiase Dahl Curry
Indiase Dahl Curry
(Erg lekker deze Dahl, zeker dankzij alle kruiden die je gebruikt..een magie aan smaken)
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 middelgrote ui, fijn gesneden
- 2 Teentjes knoflook, geplet
- 1 klein stuk gember, fijn geraspt (Of de poeder 2 theelepels)
- 2 theelepels Mosterdzaad
- 2 theelepels van Garam Masala – Indiase -zoete-kerrie
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel melk
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 blikje linzen (Beste is rode linzen maar een blikje is ook prima)
- 3-4 kopjes groentebouillon
- 2 tomaten, in blokjes gesneden (Of een blik met tomaten)
- 2 theelepels zout
Plaats een grote pan op hoog vuur. Voeg de kokosolie toe .
Voeg als de kokosolie gesmolten is, de ui, knoflook, gember en mosterdzaad toe. Kook tot de mosterdzaadjes beginnen te knappen en de ui doorschijnend is.
Voeg de garam masala, komijn, kurkuma en chilipoeder toe en bak gedurende 5 minuten tot het geurig is. (heerlijke geuren komen vrij)
Voeg de linzen toe en roer ze door de kruiden .
Voeg de groentebouillon en de tomaat toe, breng het aan de kook en laat het dan zachtjes koken .
Laat sudderen, af en toe roeren, gedurende 30-40 minuten tot de linzen zacht zijn geworden. Voeg meer vloeistof toe als de linzen uitdrogen.
Als de linzen gaar zijn, voeg je het zout, kruiden naar keuze toe.
Serveer en geniet met bv Chapati Bread .
Als het te sterk wordt qua smaak kun je er een theelepel suiker doorheen doen, en of yoghurt.
Ik heb er dus 1 theelepel suiker doorheen en 2 lepels griekse yoghurt.
Het was Goddelijk!
Ik heb dit gemaakt met rijst, en yoghurt met daardoorheen gemengd 1.1/2 eetlepel Mango chutney, te koop bij AH van Patak’s.
De Indiase salade, zie vorig recept, een Naan, idem zelf gemaakt, zie ook recept hiervoor,
en een Chicken curry… we hebben echt Goddelijk gegeten. Vooral al die kruiden die je dan proeft, zijn echt een streling voor de tong en de fijnproever.