Indiaas

Noord-Indiase Tomaten Rijst

Noord-Indiase Tomaten Rijst
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:
2 kopjes basmati rijst
2 tomaten
2 Groene pepers
1 kaneel stokje
1/2 tl. kruidnagel
1/2 tl. kardemom
zout naar smaak
1 Ui
Olie
2 teentjes knoflook
1,5 cm gember
2 eetl. verse koriander
2 eetl. munt
Bereidingswijze:
Kook de basmatirijst in het water voor 15 minuten.
Snijd de ui en groene pepers.
Maak een fijne pasta van knoflook en gember, in blender of vijzel.
Blender het vlees van de tomaten tot een fijne pasta.
Verhit olie in een pan.
Voeg specerijen toe.
Voeg gesnipperde ui toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de groene pepers en gember-knoflookpasta toe.
Voeg de gehakte koriander en munt om het toe en bak enkele seconden.
Voeg de rijst toe en bak voor een minuut.
Voeg de tomatenpuree toe.
Wanneer het begint te koken, voeg zout toe en roer een keer.
Nog paar minuten doorkoken.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept