Noord-Indiase Tomaten Rijst
Noord-Indiase Tomaten Rijst
Aantal Personen: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Ingrediënten:
2 kopjes basmati rijst
2 tomaten
2 Groene pepers
1 kaneel stokje
1/2 tl. kruidnagel
1/2 tl. kardemom
zout naar smaak
1 Ui
Olie
2 teentjes knoflook
1,5 cm gember
2 eetl. verse koriander
2 eetl. munt
Bereidingswijze:
Kook de basmatirijst in het water voor 15 minuten.
Snijd de ui en groene pepers.
Maak een fijne pasta van knoflook en gember, in blender of vijzel.
Blender het vlees van de tomaten tot een fijne pasta.
Verhit olie in een pan.
Voeg specerijen toe.
Voeg gesnipperde ui toe en bak tot ze goudbruin zijn.
Voeg de groene pepers en gember-knoflookpasta toe.
Voeg de gehakte koriander en munt om het toe en bak enkele seconden.
Voeg de rijst toe en bak voor een minuut.
Voeg de tomatenpuree toe.
Wanneer het begint te koken, voeg zout toe en roer een keer.
Nog paar minuten doorkoken.