Indiase Kerriesoep
Indiase Kerriesoep
Ingrediënten Indiase Kerriesoep
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes
1 rode Spaanse peper
250 g kipfilet, in reepjes
2 el zonnebloemolie
1 l bouillon
50 g rijst
½ el gemalen koriander (ketoembar)
1½ el kerriepoeder
2 kardemomzaadjes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 g geraspte kokos
125 ml slagroom
3 el citroensap
zout
Bereidingswijze
Wrijf de Spaanse peper en de knoflook fijn in een vijzel.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers glazig in ca. 3 min. Voeg knoflook-peperpasta toe en roerbak tot het lichtbruin is.
Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerriepoeder, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken.
Verwijder het kaneelpijpje, kardemomzaadjes en de kruidnagels. Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat hem door en door warm worden.
Breng op smaak met zout.