Indiaas

Indiase Kerriesoep

ksIndiase Kerriesoep

Ingrediënten Indiase Kerriesoep
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes
1 rode Spaanse peper
250 g kipfilet, in reepjes
2 el zonnebloemolie
1 l bouillon
50 g rijst
½ el gemalen koriander (ketoembar)
1½ el kerriepoeder
2 kardemomzaadjes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 g geraspte kokos
125 ml slagroom
3 el citroensap
zout

Bereidingswijze
Wrijf de Spaanse peper en de knoflook fijn in een vijzel.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers glazig in ca. 3 min. Voeg knoflook-peperpasta toe en roerbak tot het lichtbruin is.

Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerriepoeder, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken.

Verwijder het kaneelpijpje, kardemomzaadjes en de kruidnagels. Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat hem door en door warm worden.

Breng op smaak met zout.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept