Indiaas

Rundvlees Vindaloo Curry

Rundvlees Vindaloo Curry
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 3-3,5 uur Marinade: 1 uur

Ingrediënten:

400 gr. rundvlees, in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm gember, fijngehakt
olie
1/2 tl. chilipoeder
1 tl. kurkuma
1/2 tl. kardemom
1/4 tl kruidnagel
1/4 tl. zwarte peper
1/2 tl. kaneel
1 tl. koriander
1 tl. komijn
2 currybladeren
1 tl. mosterdzaad
1 eetl. azijn
Bereidingswijze:

Maak een fijne pasta van het knoflook, gember en specerijen (behalve het mosterdzaad en de currybladeren).
Wrijf het vlees hiermee in, en laat 1 uur marineren.
Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan tot ze beginnen te poppen.
Voeg het vlees en de currybladeren toe, samen met de ui.
Bak het vlees aan alles kanten aan, en voeg dan 2 kopjes water toe.
Breng aan de kook, en laat daarna de curry op laag vuur gaar stoven, in 2-3 uur.
Voeg eventueel tussendoor extra water toe.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept