Indiaas

Rundvlees Madras

Rundvlees Madras
Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 3-4 uur

Ingrediënten:

400 gr. runderriblappen, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 groene pepers, fijngehakt
1,5 cm gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl. kruidnagel
1 tl. kardemom
1 tl. koriander
1/2 tl. komijn
kopje rundvlees bouillon
olie
1 eetl. verse koriander, fijngehakt
zout
Curry pasta:

1 tl. koriander
1/2 tl. komijn
1/4 tl. venkel
1/4 tl. fenegriek
1 curry blad
1 tl. chili poeder
1 tl. kurkuma
40 ml. azijn
50 ml. olie
Bereidingswijze curry pasta:

Maak de specerijen fijn in een vijzel.
Voeg azijn, en een eetlepel water toe.
Bak de pasta in olie, totdat de water verdampt is.
Zet de pasta aan de kant.
Bereiding Rundvlees:

Maak het vlees schoon, en laat rusten.
Verhit de olie, en bak daarin de ui, kruidnagel en kardemom, tot de ui glazig is.
Voeg de groene peper, gember en knoflook toe, bak 2 minuten.
Voeg de currypasta toe, gevolgd door het vlees.
Voeg koriander, komijn en bouillon toe en laat, minstens 2-2,5 uur stoven , tot het vlees mals is.
Garneer met verse koriander.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept