Rode linzensoep
Mercimek Corba
Lekkere rode linzensoep, goed te gebruiken als maaltijdsoep met een Turks brood.
Ingrediënten:
Maak bouillon , gooi hier rode linzen in, 1 blaadje laurier mag er ook wel bij
zout – verse peterselie (klein bosje) 30 gr. boter of olijfolie
2 middelgrote uien paprikapoeder versgemalen peper
munt
Bereidingswijze:
Snij de uien fijn, hak de peterselie. Trek zelf een sterke runderbouillon of gebruik Campbell blikken. Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit er de flinterdun gesneden uien in. Was ondertussen de linzen en laat ze uitlekken. Zijn de uien doorzichtig, strooi dan de linzen erbij, schep ze om en laat ze een minuut of wat meebakken. Voeg de bouillon, het laurierblad en de overige kruiderijen toe en kook de linzen zachtjes gaar. Verwijder het laurierblad, wrijf de soep door een zeef en serveer haar gloeiend heet bestrooid met gesnipperde peterselie en munt.