Kikkererwten in kokosmelk met Indiaas brood
300 gram aardappelblokjes of aardappels in blokjes snijden
400 gram kikkererwten uit blik (goed uit laten lekken en afspoelen)
250 ml kokosmelk
1 theelepel zout
2 eetlepels olie (olijf olie of arachideolie)
4 grote tenen knoflook
fijngemaakt
1 ui fijngesneden
2 theelepels gemalen korianderzaad
1/2 Theelepel gemalen kurkuma
1/2 tot 1 theelepel chilipoeder
Sap van een halve citroen
En Naan Indiaas brood voor erbij
Ik doe er zelf kipfilet bij, even aanbakken bij de knoflook en ui
-Doe de aardappelblokjes in een pan bv een braadpan
schenk er 250 ml water bij
Breng dit aan de kook
Doe het vuur dan laag
Kook de aardappelblokjes beetgaar met de deksel op de pan
(rauwe aardappelblokjes ongeveer 6 tot 7 min)
-Voeg de kikkererwten toe en kook ze 3 tot 4 minuten mee, tot de aardappelblokjes volledig gaar zijn.
-Voeg dan de kokosmelk toe en wat zout, en verwarm het gerecht dan tot het kookpunt.
Verhit ondertussen in een andere pan, olie op een laag vuur.
-Voeg de knoflook toe en schep dit om en om tot het begint te kleuren.
-Voeg dan de kurkuma, koriander en de chilipoeder toe en schep dit ongeveer 30 seconden om en om.
Voeg deze specerijenmix toe aan het gerecht en meng dit door elkaar.
Roer er citroensap doorheen en neem de pan van het vuur.
Serveer dit meteen met het Indiase brood de Naan.
Erg lekker en een aanrader.
Ik eet dit wel 1 x in de 2 weken en dan 2 dagen… Heerlijk!