Mulligatawny Indiase Soep
Mulligatawny Indiase Soep
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 50 min.
Ingrediënten:
Olie
2 kipfiletjes
Zout
1/2 tl. Kurkuma
1/2 tl. chili poeder
1/2 tl. zwarte peper
2 kaneelstokjes
3 laurier bladen
1 l water
1 ui
3 teentjes knoflook
1,5 cm gember
2 tl. komijn
1 eetl. koriander
1 tl. komijnzaad
1 eetl. zwart mosterdzaad
1/4 tl. fenegriek
1 aardappel
3 wortelen
400 gr. tomatenblokjes
1 paprika
2 eetl. verse koriander of peterselie
Bereidingswijze:
Bak in de soeppan de kipfilet aan, en voeg kurkuma, chili, zwarte peper, de kaneelstokjes, laurierblad en het water toe.
Laat stoven tot de kip gaar is .
In de blender maak je een fijn mengsel van de ui, knoflook, gember, komijnzaad en poeder en koriander
Verhit olie, en bak de fenegriekzaad en mosterdzaad aan.
Voeg het mengsel dat uit de blender komt toe en bak 5 minuten tot de ui niet meer rauw is.
Voeg dit alles toe aan de soeppan (met daarin het vlees & kruiden mengsel in het water) kook voor 20 minuten.
Voeg de groenten toe en kook tot de wortel gaar is, roer af en toe.
Haal de laurier bladen en het kaneelstokje eruit.
Voeg zout toe naar smaak.
Garneer met verse koriander of wat verse peterselie.
Serveer met rijst of naan.