Naan Indiaas brood

Naan Basisrecept
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten Deeg:
200 gr. bloem
1 theelepels suiker
1/5 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1 dl melk
1 eetlepels plantaardige olie
Garnituur:

4 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 eetl. verse koriander, fijngehakt
2 tl. Nigella zaadjes
Variatie Tip: probeer de naan ook eens met de volgende specerijen erdoor.

Koriander poeder
Komijn poeder

Bereidingswijze:

Voor het deeg, Zeef de bloem, suiker, zout en het bakpoeder in een kom.
In een andere kom, meng samen de melk en olie.
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet het vloeibare mengsel.
Langzaam Meng het deeg door te werken vanuit het centrum en de integratie van de bloem van de randen van het ‘goed’, om een ​​glad, zacht deeg te maken.
Kneed goed voor 8-10 minuten, met toevoegen van een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig.
Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en op een warme plek gedurende minimaal 10-15 minuten om te rijzen.
Vorm het deeg in 2 ballen.
Verwarm de oven voor op hoge temperatuur. (200oC-220oC)
Meng het knoflook en nigellazaad door het deeg, en rol het uit tot twee platte broden, strooi er wat verse koriander overheen.
Bak in 12 minuten lichtbruin.
Naan met Zelfrijzend Bakmeel
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten Deeg:
200 gr. zelfrijzend bakmeel
1 theelepels suiker
1 theelepel zout
2 eetl. yoghurt
1 eetlepels plantaardige olie
100 ml. water (handwarm)
Garnituur:

4 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 eetl. verse koriander, fijngehakt
2 tl. Nigella zaadjes
Variatie Tip: probeer de naan ook eens met de volgende specerijen erdoor.

Probeer ook dit recept eens:  Kip Murgh Makhani

Koriander poeder
Komijn poeder

Bereidingswijze:

Voor het deeg, Zeef het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en het bakpoeder in een kom.
In een andere kom, meng samen de yoghurt en olie.
Maak een kuiltje in het midden van het meel mengsel en giet het vloeibare mengsel.
Langzaam meng het deeg door te werken vanuit het centrum en de integratie van de bloem van de randen van het ‘goed’, om een ​​glad, zacht deeg te maken.
Kneed goed voor 8-10 minuten, met toevoegen van een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig.
Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en op een warme plek gedurende minimaal 10-15 minuten om te rijzen.
Vorm het deeg in 2 ballen.
Meng de knoflook en nigellazaad door het deeg, en rol het uit tot twee platte broden, strooi er wat verse koriander overheen.
Verwarm de oven voor op hoge temperatuur en bak het brood op een zware bakplaat. (200oC-220oC)
Bak in 12 minuten lichtbruin.

Naan 3 (met volkorenmeel en ei)
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten Deeg:
200 gr. volkorenmeel
1 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
1 zakje gist
1 ei, opgeklopt
3 eetl. yoghurt
60 ml. water
Garnituur:

4 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 eetl. verse koriander, fijngehakt
2 tl. Nigella zaadjes
Variatie Tip: probeer de naan ook eens met de volgende specerijen erdoor.

Koriander poeder
Komijn poeder

Bereidingswijze:

Klop het ei op in een kom en voeg de yoghurt, gist en het water toe, klop goed op.
Voeg het volkorenmeel, suiker en zout toe.
Kneed goed voor 8-10 minuten, met toevoegen van een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig.
Plaats het deeg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en op een warme plek gedurende minimaal 1 uur om te rijzen.
Vorm het deeg in 2 ballen.
Verwarm de oven voor op hoge temperatuur (200oC-220oC).
Meng het knoflook en nigellazaad door het deeg, en rol het uit tot twee platte broden, strooi er wat verse koriander overheen.
Bak in 12 minuten lichtbruin.

Probeer ook dit recept eens:  Indiase lamscurry 4personen

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen