Aubergine gebakken met dip- Grieks
4 aubergines
zout
boter om in te bakken (roomboter)
4 tenen knoflook
125 gram amandelschaafsel
4 droge boterhammen wit
citroensap of witte wijn azijn
Schil de aubergines met een kaasschaaf
Snij ze in plakken
Leg ze op bakpapier en strooi er zout overheen
aan beide kanten
Laat dit 30 minuten trekken
Hierna droog je de aubergine plakken met een schone theedoek
Bak de plakken langzaam in een koekenpan dot ze wat glazig zijn geworden
Dip Aubergines
Hak de knoflook fijn
samen met het amandelschaafsel
Haal de korsten van het brood en maak het brood een beetje nat met water
Kneed dit fijn
Doe dit bij elkaar in een schaal
Met een staafmixer vermeng je dit geheel
Zorg wel dat het niet te fijn wordt
De dip moet wat korrelig blijven
Doe er naar smaak wat zout en peper bij
Een klein schepje Griekse yoghurt en wat citroensap
Meng dit alles samen en dien dit op met de aubergines en rijst etc