Grieks

Aubergine gebakken met dip- Grieks

4 aubergines
zout
boter om in te bakken (roomboter)
4 tenen knoflook
125 gram amandelschaafsel
4 droge boterhammen wit
citroensap of witte wijn azijn

Schil de aubergines met een kaasschaaf
Snij ze in plakken
Leg ze op bakpapier en strooi er zout overheen
aan beide kanten
Laat dit 30 minuten trekken
Hierna droog je de aubergine plakken met een schone theedoek
Bak de plakken langzaam in een koekenpan dot ze wat glazig zijn geworden

Dip Aubergines

Hak de knoflook fijn
samen met het amandelschaafsel
Haal de korsten van het brood en maak het brood een beetje nat met water
Kneed dit fijn
Doe dit bij elkaar in een schaal
Met een staafmixer vermeng je dit geheel
Zorg wel dat het niet te fijn wordt
De dip moet wat korrelig blijven
Doe er naar smaak wat zout en peper bij
Een klein schepje Griekse yoghurt en wat citroensap
Meng dit alles samen en dien dit op met de aubergines en rijst etc

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline