Patat zelf maken

Je haalt natuurlijk lekkere aardappels
Een zak opperdoezen bv
Je kan ook goedkopere nemen, maar toch proef je verschil!

Schil de aardappelen, en snij ze in overdwarse patatjes

Spoel ze af in een vergiet,
Goed uitschudden, zodat ze droog zijn
Pak een schone theedoek uit de kast
En doe de patatjes hier in en droog ze goed af in de theedoek
Soms heb je nog een theedoek nodig 🙂
Als ze vrij droog zijn, doe je je frituurpan aan,
en wacht je tot deze warm genoeg is

Dan doe je de patatjes er 1 minuutje in
Haal ze eruit en hang ze even in de frituur, om uit te lekken en ze even tot rust te laten komen

Hierna doe je de patatjes weer in de frituur pan
Bak ze tot ze mooi bruin zijn en krokant
Goed uitlekken en dan in een schaal doen
Met wat zout er over heen

Eet smakelijk!!!

(Waarom ik dit recept plaats, omdat mensen vaak niet weten ”hoe het ongeveer ook alweer moest”, het is heel simpel eigenlijk.
Zo klaar, en het voordeel is als je het zelf maakt, weet je welk frituurvet je gebruikt, welke aardappels etc,
en als je dit proeft, maak je het echt liever zelf! Geloof me 🙂  )

Probeer ook dit recept eens:  Olijven marinade
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen