Tiramisu zonder eiwit

  • 1 bakje Mascarpone (250 gram)
  • 250 ml blanke vla
  • 40 gram suiker
  • Bekertje slagroom (250 gram)
  • 1 kopje espresso
  • optioneel: koffielikeur of een rumsmaakje uit de supermarkt te koop bij de bakspullen
  • 2 pakken lange vingers de dikkere lange vingers zijn het beste

Zet eerst de espresso en schenk het in een kom.

Daarna maak je de crèmelaag.
Klop de slagroom stijf.
Meng de mascarpone, de vanillevla, de suiker en de slagroom goed door elkaar.
Doe een flinke scheut koffielikeur of rumsmaak door de espresso.

Doop de lange vingers in het mengsel en leg ze in een schaal waar twee rijen naast elkaar passen.

Schep de helft van de crème eroverheen zodat de lange vingers overal goed bedekt zijn.

Hierna leg je nog een laag lange vingers in de schaal nadat je ze in het koffiemengsel gedoopt hebt.

Dan schep je de rest van de crème eroverheen.

Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast.

Voor het opdienen strooi je er een mooi dun laagje cacaopoeder overheen.

(Zo hoef je geen rauwe eieren te gebruiken ivm salmonella)

9 / 100

Related posts