Recept uit het oude Egypte: Rekhmire’s Tijgernootkegels

Rekhmire’s Tijgernootkegels

Porties: 10 kleine kegels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd (plus koeling): 30 minuten

Ingrediënten

1 kopje tijgernoten, rauw (tijgernoten kunnen online of bij veel natuurvoedingswinkels worden gekocht.)

¼ kopje honing

¼ kopje olijf olie

½ kopje dadels, gehakt (optioneel)

  1. Meet een kopje tijgernoten af. Giet ½ kopje heet water over de noten en laat 20 minuten weken. Giet vervolgens het water af en gebruik een keukenmachine om de noten tot poeder te malen.
  2. Voeg de tijgernoten, honing, olie en dadels in één keer toe aan een pan. Meng gedurende twee minuten constant op middelhoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag, zodat de honing niet aanbrandt. Blijf de volgende vijf minuten mixen.
  3. Zet het vuur uit en giet de tijgernotenmix op een bord. Laat het 20 minuten afkoelen. Vorm 10 balletjes met een diameter van 1 inch met je handen. Vorm de ballen in kegels en zet ze rechtop.
Probeer ook dit recept eens:  Egyptische Falafel
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen