Ta’ami Oud Egyptisch recept met bonen (falafel)
Ta’ami
Ta’amia was erg populair bij de oude Egyptenaren en is vandaag de dag nog steeds populair in het Midden-Oosten. Het is gemaakt met tuinbonen (brede kralen), maar deze kunnen worden vervangen door kikkererwten om de bekende versie van Ta’amia beter bekend te maken als falafel.
Ingrediënten
- 1 pond bonen een nacht geweekt en uitgelekt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 grote uien, fijngesnipperd
- 1-2 theelepels gemalen koriander
- 1-2 theelepels komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 kop gehakte peterselie
- Een snufje zout
- Zwarte peper naar smaak
- Sesamzaadjes om de cakejes mee te bekleden
- Olijfolie om in te frituren
Methode
- Zorg ervoor dat de bonen zacht zijn en verwijder de schil. Meng de bonen met alle ingrediënten, behalve de olie en sesamzaadjes, en pureer of maal ze in een keukenmachine tot je een dikke pasta hebt.
- Zet de pasta 30 minuten opzij om de smaken te laten mengen.
- Kneed het mengsel en vorm kleine ronde cakejes van ongeveer 2 cm dik.
- Bestrooi elke kant van de cakes met sesamzaadjes en bak ze in hete olijfolie gedurende twee tot drie minuten goudbruin.
- Serveer met plat brood en sla gegooid in olijfolie, citroensap en peper. Serveer eventueel met een tahini-dip.