EgyptischRecepten van Vroeger

Ta’ami Oud Egyptisch recept met bonen (falafel)

Ta’ami

Ta’amia was erg populair bij de oude Egyptenaren en is vandaag de dag nog steeds populair in het Midden-Oosten. Het is gemaakt met tuinbonen (brede kralen), maar deze kunnen worden vervangen door kikkererwten om de bekende versie van Ta’amia beter bekend te maken als falafel.

Ingrediënten

  • 1 pond bonen een nacht geweekt en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 grote uien, fijngesnipperd
  • 1-2 theelepels gemalen koriander
  • 1-2 theelepels komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 kop gehakte peterselie
  • Een snufje zout
  • Zwarte peper naar smaak
  • Sesamzaadjes om de cakejes mee te bekleden
  • Olijfolie om in te frituren

Methode

  1. Zorg ervoor dat de bonen zacht zijn en verwijder de schil. Meng de bonen met alle ingrediënten, behalve de olie en sesamzaadjes, en pureer of maal ze in een keukenmachine tot je een dikke pasta hebt.
  2. Zet de pasta 30 minuten opzij om de smaken te laten mengen.
  3. Kneed het mengsel en vorm kleine ronde cakejes van ongeveer 2 cm dik.
  4. Bestrooi elke kant van de cakes met sesamzaadjes en bak ze in hete olijfolie gedurende twee tot drie minuten goudbruin.
  5. Serveer met plat brood en sla gegooid in olijfolie, citroensap en peper. Serveer eventueel met een tahini-dip.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept