Egyptische linzensoep

Egyptische linzensoep is rijk, romig en ongelooflijk gezond. Deze unieke kijk op linzensoep maakt gebruik van tomaten om een ​​smaakvolle smaak toe te voegen.

Ingrediënten

  • 3 kopjes water
  • 1 kopje linzen
  • 1 Roma-tomaat. in vieren gedeeld
  • 1 middelgrote wortel. in vieren gedeeld
  • 1 kleine ui. in vieren gedeeld
  • 4 teentjes knoflook. in vieren gedeeld
  • 1/4 blokje kippenbouillon
  • 1 kopje water
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/4 tl gemalen koriander

instructies:

  1. Plaats 3 kopjes water, linzen, tomaat, wortel, ui, knoflook en kippenbouillon in een soeppan op middelhoog vuur. Kook tot groenten en linzen zacht zijn (20 tot 25 minuten).
  2. Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauw.
  3. Mix het groente- en linzenmengsel met een staafmixer tot een glad mengsel.
  4. Roer 1 kopje water, komijn, zeezout, peper en koriander door het soepmengsel.
  5. Kook op middelhoog vuur tot het is opgewarmd.

 

Related posts