Egyptische linzensoep
Egyptische linzensoep is rijk, romig en ongelooflijk gezond. Deze unieke kijk op linzensoep maakt gebruik van tomaten om een smaakvolle smaak toe te voegen.
Ingrediënten
- 3 kopjes water
- 1 kopje linzen
- 1 Roma-tomaat. in vieren gedeeld
- 1 middelgrote wortel. in vieren gedeeld
- 1 kleine ui. in vieren gedeeld
- 4 teentjes knoflook. in vieren gedeeld
- 1/4 blokje kippenbouillon
- 1 kopje water
- 2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/4 tl gemalen koriander
instructies:
- Plaats 3 kopjes water, linzen, tomaat, wortel, ui, knoflook en kippenbouillon in een soeppan op middelhoog vuur. Kook tot groenten en linzen zacht zijn (20 tot 25 minuten).
- Haal van het vuur en laat afkoelen tot lauw.
- Mix het groente- en linzenmengsel met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Roer 1 kopje water, komijn, zeezout, peper en koriander door het soepmengsel.
- Kook op middelhoog vuur tot het is opgewarmd.