Rode linzensoep

3 romano tomaten
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 rode uien
1 tenen knoflook
tijm
gember stukje
laurierblad
zakje rode linzen
2 groentebouillontabletten

Zet een pan water op 2 liter ongeveer met de bouillontabletjes en doe hierin de oranje linzen, en kook deze

Ondertussen

Maak de groenten schoon
Snij de tomaten de wortel bleekselderij en paprika in stukjes
Pel de uitjes knoflook en haal de blaadjes van de takjes tijm *3 kleine takjes is genoeg*
Schil de gember en maak deze fijn
*raspen kan ook*
Bak de uitjes en knoflook, wortel, selderij, paprika, gember en laurier 3 minuutjes op hoog vuur

Voeg de tomaten toe
en de tijm
Weer 3 minuten op hoog vuur
Verwijder het laurierblad en doe alles in de pan met bouillon
Kook dit even door en pureer alles met een staafmixer

Voeg eventueel naar smaak wat peper en munt toe

Bestrooi de soep voor het serveren met wat fijngesneden koriander peterselie of croutons

Lekker om te eten met Turks brood met wat boter

Related posts