SoepIraansTurks

Rode linzensoep

3 romano tomaten
1 winterwortel (pas altijd op met wortel die maakt vaak de soep te zoet!!! Zou iets minder dan de helft van de winterwortel nemen)
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 rode uien
1 tenen knoflook
tijm
gember stukje
laurierblad
zakje rode linzen
2 groentebouillontabletten

Zet een pan water op 2 liter ongeveer met de bouillontabletjes en doe hierin de oranje linzen, en kook deze

Ondertussen

Maak de groenten schoon
Snij de tomaten de wortel bleekselderij en paprika in stukjes
Pel de uitjes knoflook en haal de blaadjes van de takjes tijm *3 kleine takjes is genoeg*
Schil de gember en maak deze fijn
*raspen kan ook*
Bak de uitjes en knoflook, wortel, selderij, paprika, gember en laurier 3 minuutjes op hoog vuur

Voeg de tomaten toe
en de tijm
Weer 3 minuten op hoog vuur
Verwijder het laurierblad en doe alles in de pan met bouillon
Kook dit even door en pureer alles met een staafmixer

Voeg eventueel naar smaak wat peper en munt toe

Bestrooi de soep voor het serveren met wat fijngesneden koriander peterselie of croutons

Lekker om te eten met Turks brood met wat boter

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept