Recepten van VroegerVleesVroeger

Runderlappen

Sudderlapjes hoe maak je dat.
Mijn oma maakte dat erg vaak en ze kon dat natuurlijk ook heel goed.

Wrijf de lappen in met zout en peper
Of een zakje kruiden speciaal voor braadlapjes
Laat boter warm worden in de braadpan, wacht tot het schuim is weggetrokken
(roomboter combinatie met olijfolie is ook een goede)
Zorg dat het heet is en doe hierna de lapjes in de pan.
Laat ze aanbakken aan beide kanten
Als het vlees goed is dichtgeschroeid doe je er een scheutje azijn bij
dit maakt het vlees superzacht
En dan voeg je 2 a 3 blaadjes laurier toe en eventueel 2 kruidnagels
1 ui gesneden in stukjes

Doe er dan een scheutje water bij en doe een deksel op de pan en zet dit op een zachte pit
Laat dit stoven
Tot het gaar en zacht is geworden

Eet smakelijk
Vroeger at je dit met aardappels en groenten zoals sperzieboontjes of worteltjes bv

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline