Shish Kebab Rundvlees

2 pond rundvlees (entrecote of ossenhaas, gesneden in blokjes van 3 cm)
1/2 kop olijfolie
1 eetlepel witte azijn
1 theelepel komijn
1/2 theelepel koriander
1/2 theelepel paprika
1 theelepel knoflook (fijngehakt)

Optioneel: stukjes van rode ui, paprika en champignons

Marineer het rundvlees
Maak ongeveer 24 uur voor het grillen de marinade klaar door olijfolie, azijn, komijn, koriander, paprika en knoflook te combineren.

Giet de marinade in een kom en voeg de vleesblokjes toe. Laat het in de koelkast marineren tot het klaar is om te grillen.

Grill de Kebabs

Haal het rundvlees uit de koelkast en rijg het vlees op spiesjes die zijn besproeid met bakolie.

Als u de optionele groenten gebruikt, rijgt u ze op aparte spiesen omdat ze anders bakken dan het vlees.

Sproei grill met bakolie om plakken te voorkomen. Grill gedurende 5 tot 7 minuten aan elke kant of tot de gewenste gaarheid.

Serveer kebab op de spiesen of van de spiesen los op een bed van witte rijst, met gegrilde groenten, salade en pitabroodje .

Vleespennen kiezen

Het type spies dat u gebruikt is erg belangrijk bij het maken van kebab. Platte spiesen van roestvrij staal lijken goed te werken, omdat het vlees en de groenten beter aan de spies kleven dan houten soorten.

Als je houten spiesen gebruikt, is het het beste om ze voor gebruik ongeveer 15 minuten in water te laten weken, omdat ze kunnen splinteren. Gebruik geen zware blokjes rundvlees of verzwakte houten spiesen, ze zullen anders in twee├źn breken

Ongeacht welk type spies u gebruikt, zorg ervoor dat u een lichte laag bakolie aanbrengt voordat u groenten en vlees rijgt.

Houtskool versus gasgrills
Voor een authentiek smakende kebab is een houtskoolgrill qua smaak beter dan een gasgrill, maar het is een kwestie van persoonlijke smaak met betrekking tot het type grill dat je moet gebruiken.

Wat is precies een Shish Kebab?
Een shish kebab is een spies met vlees en groenten die meestal gegrild wordt. Het kan lamsvlees, rundvlees, vis of kip bevatten, evenals groenten zoals groene paprika’s, uien en champignons.

Kebabs zijn de laatste decennia erg populair geworden in de westerse eetcultuur en worden gewoonlijk “shish kebab” genoemd bij cookouts en op Amerikaanse menu’s. Shish kebab vertaalt naar “spies van gegrild vlees” en omvat vele variaties van de kebab.

Related posts