Iraans

Knoflook Aubergine met Tomaat en Ei

Knoflook Aubergine met Tomaat en Ei

Ingrediënten:

2 grote aubergine, gehalveerd in de lengte
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngehakt
400 gr. tomatenblokjes
1 blikjes tomatenpuree
3 eieren
1/2 tl. kurkuma
1/2 tl. zwarte peper
olijfolie
sap van 1/2 citroen
zout
Bereidingswijze:

Plaats de aubergines in een ingevette ovenschaal, en prik het vel op verschillende plaatsen in met een vork.
Laat 1 uur zacht bakken worden op 180oC.
Laat de aubergine iets afkoelen en schraap dan met een lepel het vruchtvlees eruit en hak dit fijn.
Verhit de olie en bak hierin de ui aan.
Voeg de knoflook, kurkuma en tomatenpuree toe.
Voeg de tomatenblokjes en aubergine toe, breng aan de kook en laat dan op laag vuur 20 minuten stoven.
Klop de eieren op en roer deze door de groente heen, blijf gedurende 5 minuten goed roeren, zodat de eieren goed mengen en gaar worden.
Maak op smaak met peper en zout.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept