Echte Limburgse rijstevlaai

Echte Limburgse rijstevlaai (van Erik Reintjens)
Ingrediënten rijstvulling
550 ml volle melk
100 gram suiker
0,5 vanillestokje
100 gram dessertrijst
2 eieren

Verder nodig: springvorm met een doorsnee van 24 centimeter.

Bereiding
– Doe de melk, vanillestokje en de rijst in een pannetje en kook deze gaar totdat de melk niet meer waterig is. De korrel moet goed gaar zijn. Haal het vanillestokje eruit.
– Laat de rijst afkoelen in de koelkast. Om dit te versnellen: af en toe erin roeren.

Ingrediënten deeg
200 gram tarwebloem
25 gram boter
5 gram gedroogde gist
90 ml melk
15 gram suiker
snufje zout

Bereiding
– Voeg alles in een kom, behalve het zout. Begin met kneden. Op het moment dat alles goed onder elkaar gemengd is kan het zout toegevoegd worden. Kneed verder tot een soepele deeg ontstaat. Laat de deeg 20 minuten rusten op kamertemperatuur.
– Het vullen van de vlaai: voeg 2 eieren en de suiker bij de afgekoelde rijst. Roer dit rustig door elkaar tot een homogene massa.
– Rol de vlaaiendeeg uit tot ongeveer 1 cm dik en leg deze in een ingevette vlaaivorm.
– Doe de rijst in de vlaaivorm tot een halve cm onder de rand.
– Zet hem direct in een voorverwarmde oven van 260 graden Celsius. Na vijf minuten de temperatuur terugzetten naar 220 graden. De totale baktijd is ongeveer 30 minuten.
– Laat de vlaai afkoelen en haal hem uit de vorm.

Bron AD.nl

Probeer ook dit recept eens:  Citroencake met creme fraiche
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen