Ghormeh Sabzi (Perzische stoofpot)

ghormeh sabzi - Google zoeken

Olijfolie
400 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden
2 uien, fijn gesneden
Potje gedroogde kidneybonen
1/2 theelepel kurkuma
Zout en versgemalen peper, toevoegen naar smaak
4 gedroogde limoenen
125 gram fijngehakte peterselie
125 gram fijngehakte koriander
125 gram verse fenegriekblaadjes
Je kunt ook gedroogde kruiden halen bij de Turkse winkel
125 gram fijngesneden lenteuitjes
Citroen naar smaak toevoegen

1. Bak de kip tot het bruin wordt, zo’n 5 tot 9minuten. Doe de kipfile in een schaaltje, en doe de uien in de pan. Bak de uien. Leg de kip weer in de pan, samen met de bonen, de kurkuma, zout, peper, limoenen en 475 ml water. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur wat lager. Laat alles sudderen met de deksel op de pan, en kook het nog eens tien minuten door. Vergeet niet af en toe te roeren.

2. Ondertussen verwarm je de rest van de olie in een pan op middelmatig vuur. Voeg de peterselie, de koriander, de fenegriek en de lenteuitjes toe en bak het geheel zo’n 20 minuten. Blijf constant roeren tot de smaken in elkaar zijn opgenomen.

3. Voeg de kruiden samen met het verse limoensap toe aan de pan met de kip. Doe de deksel op de pan, en laat het geheel zo’n 1,5 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe om, totdat de kip en de bonen zacht zijn. Breng op smaak en serveer met basmatirijst.

Ik vind dit erg lekker!

 

Related posts