Rijst met kikkererwten op Turkse wijze
Rijst met kikkererwten op Turkse wijze
Nohutlu Pilav
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
45 minuten
Ingrediënten Nohutlu Pilav:
• 400 ml rijst
• 50 gram roomboter
• 3 eetlepels zonnebloemolie
• 1 suikerklontje
• 2 theelepels zout
• 1 eetlepel citroensap
• 300 gram gare kikkererwten
• 600 ml gekookt water
Bereiding Nohutlu Pilav:
• Haal de rijst door een zeef en was het.
• Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.
• Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.
• Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
• Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
• Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.
• Voeg de kikkererwten toe.
• Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
• Zet de deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.
• Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
• De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.
https://www.turksekok.nl/2419/nohutlu-pilav
Erg lekker! Simpel te maken en weer eens iets heel anders dan gewone rijst!