Goedkoop etenTurks

Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Nohutlu Pilav

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Nohutlu Pilav:

• 400 ml rijst

• 50 gram roomboter

• 3 eetlepels zonnebloemolie

• 1 suikerklontje

• 2 theelepels zout

• 1 eetlepel citroensap

• 300 gram gare kikkererwten

• 600 ml gekookt water

 

Bereiding Nohutlu Pilav:

• Haal de rijst door een zeef en was het.

• Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.

• Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.

• Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.

• Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.

• Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.

• Voeg de kikkererwten toe.

• Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.

• Zet de deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.

• Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.

• De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.

https://www.turksekok.nl/2419/nohutlu-pilav

 

Erg lekker! Simpel te maken en weer eens iets heel anders dan gewone rijst!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline