Grieks

Kotopoulo me patates (kip met aardappels)

Kotopoulo me patates via Angel-Wings

Kotopoulo me patates
(kip met aardappels)
Benodigdheden:
4 kippenbouten
8 middelgrote aardappels
olijfolie
citroensap
250 ml water
zout
rigani (oregano)

Schil de aardappel en snijdt ze over de lente in vieren. Bestrooi ze met zout en rigani. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en het water. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en rigani en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur in een warme, voorverwarmde oven. Eventueel water toevoegen tijdens het bakken. Warm opdienen. Lekker met choriatiki en stokbrood.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept