Kip Tandoori
Kip tandoori
Haal een pakket Kip Tandoori van Knorr wereldgerechten!
Haal ook crème fraîche, de maaltijd is voor 3 personen, dus per pakket .
Heb je 2 pakketten nodig neem dan 2x crème fraîche!
Kipfile
Crème fraîche
Champignons
Knoflook twee teentjes
1 grote rode ui
1 rode puntpaprika
En 1 prei
2 teentjes knoflook
Marineer de kipfile in de kruiden mix in het pakket met wat olie
Kook de rijst alvast
Maak de knoflookjes fijn
snij de ui
Bak deze samen met de kipfile in een wok aan, tot de kipfile gaar is
Hierna voeg je de inmiddels fijngesneden paprika toe even roeren en aanbakken
Daarna de fijngesneden prei
Bak deze ook weer even mee met de kipfile etc
En als laatst doe je de in plakjes gesneden en gewassen champignons
(eerst wassen – daarna uitlekken in een vergiet)
Roer dit alles door en bak het samen
uiteindelijk voeg je de sausmix toe en een kopje water
Roer dit door elkaar en dan voeg je als laatste de crème fraîche toe…
Mengen en even laten doorbakken en samen met de rijst opscheppen
-Voor het echte originele recept
Kip Tandoori
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Verwijder het vel van de kippenbouten. Bestrijk met een kwastje de kip met citroensap. Zet de kip 30 min. afgedekt in de koelkast.
Meng ui, knofloof, gember, koriander, komijn, extra citroensap en zout in de keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg paprikapoeder, chilipoeder en yoghurt toe en meng goed. Voeg zoveel kleurstof toe dat de saus een dieprode kleur krijgt.
Leg de stukken kip in een ondiepe schaal. Giet de yoghurtsaus erover. Dek de schaal af met plasticfolie en zet hem 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenbouten op een rooster boven een bakplaat. Bak ze in 45 min. gaar. Serveer met rijst.