Iraanse salade Borani esfanaj

Borani esfanaj

Deze salade is een delicatesse van de zuidkust van de Kaspische Zee,
het noorden van Iran. Daar bloeien rijst en thee in terrasvormige bedden,
en spinazie en munt groeien daar als onkruid.

5 oz- yoghurt
2 kleine uien, fijngehakt
2 eetl. koudgeperste plantaardige olie
1 teen knoflook, fijngehakt
16 kopjes spinazie, gesorteerd, gewassen en, indien nodig, gesneden
in kleinere stukjes
Kruidenzout,  Peper,
Een bosje munt
1 tl. geklaarde boter
1 theelepel kurkuma poeder

Laat de yoghurt 2-3 uur of een nacht voor verschillende diktes door een kaasdoek of een zeer fijne zeef druppelen.
Fruit de uien in olie tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de knoflook toe. Voeg na 30 seconden spinazie toe en roerbak kort, net lang genoeg om de bladeren zacht te maken.
Doe de spinazie meteen over in een kom om af te koelen. Als het is afgekoeld, roer je heel voorzichtig zout, peper, munt en yoghurt erdoor.
Je wilt geen pap. Verhit boter in een kleine pan, voeg kurkumapoeder toe,
en voeg dit mengsel toe aan de salade.

Related posts