Loempia’s maken
Nodig:
-Zakje Chinese bakgroenten grote verpakking voor 50 loempia’s AH
-Glasnoedels
-1 rode ui
-knoflook 2 tot 5 knoflooktenen
-Rundergehakt, of kipfilet of tartaar 500 gram
-Bouillonblokje
-Loempiavellen 50 stuks
Chinese bakgroenten;
Kook ze in een pan met water en een bouillonblokje
Pakje glasnoedels;
Zet de glasnoedels 5-15 minuten weg in gekookt heet water, doorroeren tot ze zacht zijn
Bak de ( 25 loempia’s 250 gram, 50 loempia’s 5oo gram)
rundergehakt ( Of tartaar, of zeer fijngemaakte kipfile ) met wat zout en peper en
2 tot 4 á 5 (wat je maar lekker vindt, ik doe er 5 tenen in, heerlijk en gezond 🙂 )
knoflookteentjes en 1 rode fijngesneden ui
Hierna vermeng je de gehakt en de groenten en glasnoedels samen in een schaal
Naar smaak wat soja saus erbij mengen
Haal de loempia vellen 1 uur van tevoren uit de vriezer
Beleg blaadje voor blaadje het loempia vel
met een weinig aan mengsel
Vouw de loempia zoals in het filmpje
Bak ze in een koekenpan met wat (arachide olie is het minst vet en is vaak niet slecht bij zuurbranden e.d. oliebollen kun je daar ook goed in bakken), laat ze afkoelen en uitlekken op bakpapier en eet smakelijk en
bewaar ze bv in de vriezer.
Zie onderstaande video voor hoe je ze moet vouwen
Ik bak ze in arachideolie (pindaolie) is een goede olie en Vietnamezen gebruiken deze olie ook vaak om loempia’s in te bakken. Je krijgt er geen zuurbranden van.
Na het bakken kun je ze laten afkoelen en in diepvrieszakjes doen en ze bewaren in de vriezer