Loempia’s maken

Nodig:

-Zakje Chinese bakgroenten grote verpakking voor 50 loempia’s AH
-Glasnoedels
-1 rode ui
-knoflook 2 tot 5 knoflooktenen
-Rundergehakt, of kipfilet of tartaar 500 gram
-Bouillonblokje
-Loempiavellen 50 stuks

Chinese bakgroenten;
Kook ze in een pan met water en een bouillonblokje

Pakje glasnoedels;
Zet de glasnoedels 5-15 minuten weg in gekookt heet water, doorroeren tot ze zacht zijn

Bak de ( 25 loempia’s 250 gram, 50 loempia’s 5oo gram)
rundergehakt ( Of tartaar, of zeer fijngemaakte kipfilet ) met wat zout en peper en
2 tot 4 á 5 (wat je maar lekker vindt, ik doe er 5 tenen in, heerlijk en gezond 🙂 )
knoflookteentjes en 1 rode fijngesneden ui

Hierna vermeng je de gehakt of de kipfilet met de groenten en glasnoedels samen in een schaal

Naar smaak wat soja saus erbij mengen

Haal de loempia vellen 1 uur van tevoren uit de vriezer
Beleg blaadje voor blaadje het loempia vel
met een weinig aan mengsel

Vouw de loempia zoals in het filmpje

Bak ze in een koekenpan met wat (arachide olie is het minst vet en is vaak goed als je zuurbranden krijgt van andere oliesoorten zoals zonnebloemolie e.d. oliebollen kun je daar ook goed in bakken, erg lekker), laat ze afkoelen en uitlekken op bakpapier en eet smakelijk en
bewaar ze bv in de vriezer in diepvrieszakjes.

Zie onderstaande video voor hoe je ze moet vouwen

Ik bak ze in arachideolie (pindaolie) is een goede olie en Vietnamezen gebruiken deze olie ook vaak om loempia’s in te bakken. Je krijgt er geen zuurbranden van.

Na het bakken kun je ze laten afkoelen en in diepvrieszakjes doen en ze bewaren in de vriezer

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen