AngelWings

Loempia’s maken

Nodig:

-Zakje Chinese bakgroenten grote verpakking voor 50 loempia’s AH
-Glasnoedels
-1 rode ui
-knoflook 2 tot 5 knoflooktenen
-Rundergehakt, of kipfilet of tartaar 500 gram
-Bouillonblokje
-Loempiavellen 50 stuks

Chinese bakgroenten;
Kook ze in een pan met water en een bouillonblokje

Pakje glasnoedels;
Zet de glasnoedels 5-15 minuten weg in gekookt heet water, doorroeren tot ze zacht zijn

Bak de ( 25 loempia’s 250 gram, 50 loempia’s 5oo gram)
rundergehakt ( Of tartaar, of zeer fijngemaakte kipfile ) met wat zout en peper en
2 tot 4 á 5 (wat je maar lekker vindt, ik doe er 5 tenen in, heerlijk en gezond 🙂 )
knoflookteentjes en 1 rode fijngesneden ui

Hierna vermeng je de gehakt en de groenten en glasnoedels samen in een schaal

Naar smaak wat soja saus erbij mengen

Haal de loempia vellen 1 uur van tevoren uit de vriezer
Beleg blaadje voor blaadje het loempia vel
met een weinig aan mengsel

Vouw de loempia zoals in het filmpje

Bak ze in een koekenpan met wat (arachide olie is het minst vet en is vaak niet slecht bij zuurbranden e.d. oliebollen kun je daar ook goed in bakken), laat ze afkoelen en uitlekken op bakpapier en eet smakelijk en
bewaar ze bv in de vriezer.

Zie onderstaande video voor hoe je ze moet vouwen

Ik bak ze in arachideolie (pindaolie) is een goede olie en Vietnamezen gebruiken deze olie ook vaak om loempia’s in te bakken. Je krijgt er geen zuurbranden van.

Na het bakken kun je ze laten afkoelen en in diepvrieszakjes doen en ze bewaren in de vriezer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept
Decline