Jachtschotel met kip
1 kilo kruimige aardappels
400 gram kipfilet
300 gr wortels
2 preien
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 appels
140 gr tomatenpuree
200 ml water
100 gr geraspte kaas
2 laurierblaadjes
snufje zout en peper en suiker en nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kook de aardappels gaar
Bewaar wat kookwater van de aardappels in de pan
stamp de aardappels fijn met wat kookwater van de aardappels
met een snufje zout en peper en nootmuskaat tot een puree
Je kunt ook eventueel wat geraspte kaas door de puree doen
Snipper de ui
snijd de prei en was deze goed
maak de knoflook fijn
En snijd de wortel in kleine stukjes
Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit aan met wat zout en peper in de pan
bak de ui mee
en de knoflook en bak als laatste de prei mee
Dan voeg je de wortel toe
en de laurierblaadjes
roer dit om
en voeg dan de tomatenpuree bij
Haal de laurierblaadjes uit de pan
Voeg na 2 minuten ongeveer 100 ml water toe
en laat dit even koken
Doe dit in een ovenschaal
Voeg dan de twee appels in blokjes gesneden toe
Voeg de aardappelpuree toe en aan de bovenkant doe je geraspte kaas
Bak dit 20 minuten in de oven