Torshi (toershi) Groenten in zuur

Torshi (toershi)
voldoende voor 2 liter.

3 aubergines
1 bosje selderij
1 bloemkool
6 wortels
1 bundel verse koriander
1 bundel verse peterselie
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
4 pepers
appelazijn of inmaakazijn of rode wijnazijnbof balsamico-azijn
 Bereiding

Bak de aubergines in de oven op 180 graden totdat ze half gaar zijn. Ontvel de aubergines en zij ze in stukjes.
Snij alle groenten in stukjes en hak alle kruiden zeer fijn.

Meng alles door elkaar.

Vul inmaakpotten met de groenten.
In elk glas 1 peper doen.
Vul de glazen met een azijn naar keuze.

Minimaal 3 maand laten staan.

Dit eet je bij de maaltijden met rijst bv.

Probeer ook dit recept eens:  Rijst met sperziebonen (Loobia poloo, een origineel Iraans gerecht)
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button