Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Nohutlu Pilav

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Nohutlu Pilav:

• 400 ml rijst

• 50 gram roomboter

• 3 eetlepels zonnebloemolie

• 1 suikerklontje

• 2 theelepels zout

• 1 eetlepel citroensap

• 300 gram gare kikkererwten

• 600 ml gekookt water

 

Bereiding Nohutlu Pilav:

• Haal de rijst door een zeef en was het.

• Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.

• Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.

• Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.

• Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.

• Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.

• Voeg de kikkererwten toe.

• Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.

• Zet de deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.

• Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.

• De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.

https://www.turksekok.nl/2419/nohutlu-pilav

 

Erg lekker! Simpel te maken en weer eens iets heel anders dan gewone rijst!

 

Probeer ook dit recept eens:  De populairste Turkse Kebab Recept (Adana)
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen