Spaghetti Bolognese Originale

In Italië noemt men Bolognese gewoon ragout.
Dit is een origineel recept voor Spaghetti Bolognese…
Het is een Goddelijk recept! 😉

Ten eerste maak je een Soffritto als basis

3 Uien snipperen
2 geschrapte winterwortels in kleine stukjes snijden
4 Stengels Bleekselderij in kleine stukjes (Verwijder de draadjes wel goed)
Eventueel kun je een klein knoflookteentje toevoegen die je raspt

Bak deze met elkaar in een wokpan

Met wat boter of olijfolie
15-10 minuten lang
Doe er hierna een half bouillonblokje bij en 2 glaasjes water
Roer dit wat door elkaar zet het vuur zacht  en begin aan de Bolognese
-Het lijkt een vreemde combinatie maar uiteindelijk zul je merken dat het perfecto smaakt!

Bak 100 gr Pancetta, bacon of gerookte spek in kleine stukjes in een koekenpan aan
Doe hierna 500 gr rundergehakt bij de Pancetta, bacon of gerookte spek
en prak deze fijn in de koekenpan en bak dit even door

Schep hierna de soffritto door het mengel gehakt / Pancetta, bacon of gerookte spek
even roeren
Voeg hierna 1 (=400 gr) blikje tomatenpuree inclu stukjes tomaat toe
En 200 ml rode wijn
Stoof dit zachtjes +/_ 15 min
-Kook intussen de spaghetti
Voeg een beetje peper en zout toe en eventueel 2 theelepeltjes oregano
en 1 theelepeltje nootmuskaat
Als laatste voeg je wat slagroom (125 ML) toe

Nog even doorroeren en je hebt echt een zalige, zo niet de beste Spaghetti Bolognese!
Serveer dit als saus bij de spaghetti op een bord
Dus voeg ze niet samen, maar houd ze apart
De saus kun je invriezen!

 

Related posts