Kippetjes in knoflook roomsaus
Kippetjes in knoflook roomsaus
Gebakken kippetjes met een romige knoflook saus
20 MIN – 4 personen
Ingredienten
500 gr kipfilet
Bosje verse peterselie
1 knoflookteen
200 gr roomkaas
Paar druppels citroensap
Bereiding
Begin met de kip in kleine stukken te snijden. Deze stukjes mogen zo ongeveer 3 a 4 cm zijn, dan zijn het lekkere hapjes voor het tapasgerecht. Daarna snijd je de knoflook in fijne stukjes en hak je de peterselie ook fijn. Deze doe je samen met de gesneden kipstukjes in een pan goed bakken zodat de kip helemaal gaar is. Daarna doe je er een paar druppels citroen bij voor de frisse smaak. Als de kip gaar is kunnen we verder gaan met de tapa door de (knoflook)roomkaas aan het gerecht toe te voegen. Bak dit op laag vuur even mee zodat alle smaken zich goed kunnen mengen maar de kip niet te gaar wordt, of verbrand. Dan kan je de tapa opdienen. Smakelijk!
Je zou eventueel om het gerecht warm te houden de kip in de oven kunnen zetten. Dat is het makkelijk aan deze tapa, dan blijft het warm, lekker en kan je nog steeds verschillende gerechten tegelijk opdienen.