Groenten-Curry

Groenten-Curry
2 kleine aubergines, 2 blikken gepelde tomaten (of 500 gram verse ontvelde tomaten), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1-2 theelepels, kerriepoeder (afhankelijk van de soort kerriepoeder en je eigen smaak), chilipoeder, peper & zout, 150 gram gekookte kikkererwten, plukje verse koriander
Snijd de aubergines in blokjes van circa 1 cm. Snijd de tomaten fijn. Snijd de ui in halve ringen. Bak de stukken aubergine in ruim olie goudbruin. Voeg na 5 minuten de ui-ringen toe en bak ze mee. Pers de knoflook erboven uit en voeg de kerriepoeder toe als de aubergines bijna allemaal bruin zijn. Doe de fijngesneden tomaten erbij met een scheut water. Laat alles 10-15 minuten doorkoken. Voeg de gare kikkererwten toe en breng op smaak met chilipoeder, peper & zout. Hak de verse koriander fijn en roer deze op het laatste moment door de schotel.

Related posts