Keema Matar, Indiaas gekruid gehakt

Keema Matar, Indiaas gekruid gehakt
met doperwten 2 personen

4 eetlepels soja olie

2 uien, gesnipperd

4 ons rundergehakt

2 teentjes knoflook, geperst

1 theelepel gemberpoeder

4 eetlepels Sharwood’s mild curry paste

2 dl water

1,5 ons diepvries doperwten

4 eetlepels gehakte peterselie

1 eetlepel citroensap
Bak de uien niet te hard, maar wel mooi bruin.
Haal de gebakken uien uit de pan en houd deze even apart.
Bak daarna het gehakt rul en bruin.

Voeg na 5 minuten de gebakken uien er weer aan toe, samen met de knoflook en bak dit even lekker mee.

Voeg dan de gemberpoeder, curry paste en 1 glas water er aan toe en roer dit flink door.

Voeg daarna de doperwten, peterselie, glas water en citroensap er aan toe en laat het geheel een kwartiertje stoven.
Let op dat het geheel niet aanbrand en voeg desnoods wat water eraan toe.
Te serveren met witte rijst of met nasi rijst.

Ook een naan broodje vers uit de oven past hier prima bij.