Shoarmakruiden zelf maken
Shoarmakruiden zelf maken
2 theelepels gemalen komijnzaad
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepels cayennepeper
2 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel fijngemalen zeezout
1 theelepels kurkuma
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepels kaneel
1 theelepels gemalen peper
-Meng dit door elkaar en bewaar dit in een -schoon- kruidenpotje
-kruid naar smaak de shoarma
(Vaak kun je ongeveer wel ruiken hoeveel kruiden ergens in moet,
je neus gebruiken is bij het koken enorm belangrijk, omdat je hier ook van leert, qua samenstelling van voedsel en geuren!)
Laat de kruiden een kwartier intrekken in het vlees en bak het vlees dan in een wokpan, met bv paprika reepjes en gesneden ui.
Warm de pitabroodjes op en maak zelf knoflooksaus of gebruik knoflooksaus uit de winkel.
Gebruik fijngesneden ijsbergsla in de broodjes of fijngesneden andijvie
Hier nog een recept met shoarma
https://angelwingsrecepten.nl/de-lekkerste-shoarma-maak-je-natuurlijk-zelf/
En knoflooksaus zelf maken… een aanrader!