Nieuw

Karnemelkse pap

1 Liter karnemelk
75 gram bloem
wat zout

Meng de bloem met een beetje karnemelk
tot een gladde massa om klontjes te voorkomen
voeg steeds meer karnmelk toe

Breng dit mengsel langzaam aan de kook
laat de pap even doorkoken niet te lang
geef er bruine suiker bij
of stroop of doe er wat zoete koude melk bij

Gortepap maak je net zo
Week de gort
125 gram een nacht in de karnemelk

Laat deze pap ongeveer 2 uur zacht koken
Ondertussen vaak roeren
Dien deze pap op met bruine suiker of stroop

Maak je karnemelkse pap met rijst
dan kook dit 1 1/2 uur

Zelfde recept maar dan met havermout
1/2 uur kooktijd

Back to top button
Cookies Ook deze website gebruikt cookies. Niets nieuws onder de zon, alleen we moeten dat wel vermelden volgens een bepaalde wet. Een cookie is een klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd; sommige cookies kunnen worden opgeslagen door uw browser. Bij een volgend bezoek aan deze website kan via de browser opgevraagd worden om een cookie terug te sturen naar onze server. View more
Accept