Karnemelkse pap

1 Liter karnemelk
75 gram bloem
wat zout

Meng de bloem met een beetje karnemelk
tot een gladde massa om klontjes te voorkomen
voeg steeds meer karnmelk toe

Breng dit mengsel langzaam aan de kook
laat de pap even doorkoken niet te lang
geef er bruine suiker bij
of stroop of doe er wat zoete koude melk bij

Gortepap maak je net zo
Week de gort
125 gram een nacht in de karnemelk

Laat deze pap ongeveer 2 uur zacht koken
Ondertussen vaak roeren
Dien deze pap op met bruine suiker of stroop

Maak je karnemelkse pap met rijst
dan kook dit 1 1/2 uur

Zelfde recept maar dan met havermout
1/2 uur kooktijd

Probeer ook dit recept eens:  Oma's Witlofsalade
Laat meer zien

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen