Ei met kerrie in kokosmelk

Ei met kerrie in kokosmelk

Je hebt nodig:
4 hardgekookte eieren – scheutje olijfolie – 1/2 ui gesnipperd – 1 fijngehakt teentje knoflook – 1/2 rode peper ( Of cayennepeper naar smaak, 1 theelepeltje?) – 150 ml kokosmelk – 1 eetlepel kerrie – scheutje ketjap manis – 1/4 groentebouillonblokje

Pel de eieren en snijd ze kruiselings in
Verhit een scheutje olie en ruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de kerrie toe en bak heel even mee, niet te lang want dan wordt het bitter.
Voeg kokosmelk en een scheutje ketjap toe plus 1/8 bouillonblokje.
Laat even sudderen en proef of je het goed op smaak vindt, zo niet voeg dan het andere stukje toe van het bouillonblokje.
Eieren erin leggen en een kwartiertje laten stoven.
Eieren halveren, in schaal leggen en saus erover schenken.

Gerelateerde Berichten