Dit recept is meer dan 2000 jaar oud! Mozzarella van 2 ingrediënten in huis!
1. Om zelfgemaakte Mozzarella-kaas te maken, hebben we verse, ongepasteuriseerde zelfgemaakte melk nodig. We verwarmen het in een grote pan tot het erg warm is, maar oververhitten de melk in geen geval. Als je je vinger in melk doopt, voel je dat het erg warm is, maar je kunt je vinger in melk houden en jezelf niet verbranden.
2. Haal de melk van het vuur, onder voortdurend roeren, voeg 1 el toe. azijn. We blijven elk 1 eetlepel toevoegen, totdat de kaas en de lichtgele wei gescheiden zijn, terwijl we niet vergeten te mengen, alsof we de kaas in een enkele klont verzamelen. Azijn kan worden vervangen door citroensap. Het maakt niet uit of je citroensap of azijn kiest, voeg een eetlepel per keer toe, misschien heb je iets meer of iets minder nodig.
3. Knijp overtollige wei uit mozzarella en kneed het constant.
4. Verwarm ondertussen de afgescheiden whey tot zeer heet. We smeren een stuk kaas in hete wei en beginnen het uit te rekken. Mozzarella wordt uniformer en zeer elastisch. We vormen er één bal of kleine balletjes van.
5. We dompelen de mozzarella in ijswater zodat hij stabiliseert en geserveerd kan worden.