Voedsel Fabrikanten en hun misleidende Ingrediënten

Voedsel Fabrikanten en hun misleidende Ingrediënten

 

Normaliter zou de ingrediënten lijst op levensmiddelen informatie moeten bevatten over het product. Het tegendeel gebeurt daar de producenten van levensmiddelen de consument misleiden.

Een van de meest voorkomende trucs is om de suiker in producten te verstoppen onder verschillende labels. Ze geven andere benamingen zoals fructose, dextrose, mais siroop of bruine suiker. Wij als dwaze consument denken dan dat er geen suikers in het product zitten maar vervangende stoffen die het product zoet maken.

Een andere truc is om een waslijst vol ingrediënten aan bijvoorbeeld schoonheidsproducten  toe te voegen. De meeste winkels en supermarkten staan vol met allerlei soorten verzorgingsproducten. Shampoos met kruiden er in en lotions die ruiken naar lavendel. De ze truc heet label padding en wordt wereldwijd gebruikt.

Een derde truc die ze gebruiken is om onschuldige namen op het etiket te vermelden. Zo staat er op veel producten natrium nitriet. Het klinkt onschuldig maar het is een gevaarlijke stof die kan leiden tot hersen tumoren, alvleesklier kanker en ander vormen van kanker. Karmijn is ook zo´n stof doe in veel producten zit en klinkt als een onschuldige kleurstof. De stof wordt gemaakt van rode cochenille kevers. Ze kunnen slecht sop het etiket zetten: Stof uit dode lichamen van rode kevers, ze noemen het daarom maar karmijn. Gistextract is ook zo´n stof. Het is een andere naam voor mono atrium glutamaat.

M.S.G. is een chemische smaakversterker die gebruikt wordt om smaken in producten te versterken.

 

Laat u nooit misleiden tot het open van een product. De naam van het product heeft vaker niks te zeggen over het product zelf. Guacamole dip bevat namelijk geen verse avocado. Deze dip wordt gemaakt van groene kleurstoffen gemixt met allerlei chemicaliën. Een cheese cracker bevat niks van kaas. Romig behoeft geen room te bevatten en als er vruchten op staat  houdt het niet perse in dat er vruchten in zitten. laat uw niet misleiden en ga zelf op onderzoek uit wat er in de producten zit die u koopt.

Probeer ook dit recept eens:  Ik heb zin in?

Voedsel wordt al sowieso vergiftigd door chemische verontreinigingen, zware metalen, PCB´s en andere giftige stoffen. De fabrikant wil jou doen geloven dat je gelooft in het voedsel wat hij verkoopt. Bedrijven in samenwerking met de overheid en de particuliere sector spannen zich in om u te overtuigen. Deze machten willen ook ons dom houden en dat we zo min mogelijk te weten komen wat er nu in deze producten zit.

Tips

  • De ingrediënten worden altijd vermeld op volgorde van het aandeel in het verkochte product
  • Lange woorden met een chemische betekenis zijn nooit goed
  • Blijf bij de ingrediënten die je wel kent
  • Laat je niet misleiden door mooi klinkende namen zoals goj bessen
  • Kijk uit voor woorden zoals gekiemd en rauw
  • Laat u niet misleiden door tarwe als het gaat om meel
  • Bruine producten zijn niet gezonder dan witte
  • Kijk uit voor bedrieglijk kleine porties dit is ook een truc van fabrikanten om de consument voor de gek te houden
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen