Vervangende ingredienten

Vervangende ingredienten
Je wilt dat speciale recept maken,
maar er moet een ingredient in, wat je net niet in huis hebt of waar je niet van houdt.
Hier is een lijst vervangende groenten en fruit, vlees en vis met hun dubbelgangers.

ansjovis………………..sardines
forel…………………..makreel (vers)
kabeljauw……………….kool- of schelvis
schol…………………..tarbot
rolmops…………………haring
tong……………………schol
zalm (blikje)……………makreel/tonijn
(blik)schouderham………………bacon, leverworst
braadworst……………….gehakt, (Weense worstjes)
corned beef………………lunchworst
gehakt…………………..rookworst, tongeworst
kalkoen………………….kip, varkensschnitzel
kip……………………..kalfs- en varkensvlees
kippelevertjes……………kalfsnier
lamsvlees………………..rund- en varkensvlees
rookvlees………………..rauwe ham
salami…………………..cervelaatworst
aardbeien…………………..tomaat met suiker
abrikozen…………………..perziken, pruimen
appel………………………peer
bosbessen…………………..aalbessen, zwarte bessen
bramen……………………..aardbeien, frambozen
dadels……………………..sukade
kruisbessen…………….kersen
mango…………………………perzik
sinaasappel…………….grapefruit, clementine of mandarijn
vijgen………………………banaanmelk……………………koffiemelk met water
zure room………………..koffieroom met citroensap
mayonaise………………..slasaus
mosterd……………………weinig sambal
olijven……………………druiven
aardappels…………………macaroni, rijst
artisjok…………………..palmhart
asperges…………………..schorseneren
andijvie…………………..postelein, spinazie
aubergine………………….courgette
broccoli…………………..bloemkool, spruitjes
courgette………………….komkommer
doperwten………………….mais, tuinbonen
koolraap…………………..knolselderij, winterwortel
paprika……………………tomaat
ramenas……………………witte radijs
sperziebonen……………….peultjes, snijbonen
tuinkers…………………..raapstelen, veldsla
groene/rode/witte kool………savooie-, chinese kool
venkel…………………….bleekselderij
ijsbergsla…………………rauwe andijvie
zuurkool…………………..witte kool
basilicum………………………….oregano
bieslook…………………………..uiepoeder
bonekruid………………………….basilicum
karwijzaad…………………………anijszaad
kervel…………………………….peterselie
koreander………………………….salie
mint………………………………kruizemunt
oregano……………………………majoraan
salie……………………………..basilicum
venkelzaad…………………………dragon

Probeer ook dit recept eens:  Kleur en smaakstoffen
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen