Tagliatelle met peterselie
Tagliatelle met peterselie
Ingrediënten
300 g tagliatelle
2 eetlepels olijfolie
300 g bakbacon, in reepjes
5 eierdooiers, losgeklopt
125 ml slagroom
50 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt
25 g roomboter, in stukjes
1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngesneden
versgemalen peper
zeezout
Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes
bruin en knapperig.
Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft
van de geraspte kaas.
Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het
roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep
voorzichtig om,
zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens
de klontjes
boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het
geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.