Vada Pav Indiaas

Vada Pav

Vada Pav is een populaire straatvoedsel uit Mumbai, India.

Het bestaat uit een gefrituurde aardappelbeignet (batata vada) geserveerd in een zacht broodje (pav) met verschillende chutneys en specerijen.

Hier is een traditioneel recept voor Vada Pav:

Ingrediënten:

Voor de Batata Vada (aardappelbeignet):

3-4 middelgrote aardappelen, gekookt en gepureerd
1 middelgrote ui, fijngehakt
2-3 groene chilipepers, fijngehakt
1 theelepel gember-knoflookpasta
1 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel kurkumapoeder
10-12 kerrieblaadjes
1-2 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
2 eetlepels plantaardige olie
Zout naar smaak

Voor het besan-beslag (kikkererwtenmeelbeslag):

1 kopje besan (kikkererwtenmeel)
1/4 theelepel kurkumapoeder
1/4 theelepel chilipoeder
Een snufje asafetida (hing)
Zout naar smaak
Water (om een dik beslag te maken)
Voor de groene chutney:
1 kopje verse korianderblaadjes
1/2 kopje verse muntblaadjes
2-3 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
Zout naar smaak
Water (om een gladde chutney te maken)
Voor de tamarinde chutney:
1/2 kopje tamarindepasta
1/2 kopje suiker of jaggery (Indiase ongeraffineerde suiker)
1 kopje water
1/2 theelepel geroosterd komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
Zout naar smaak

Voor het serveren:

8 pav broodjes
1-2 eetlepels boter (optioneel)
Gele chilipoeder (optioneel)
Instructies:

Voor de Batata Vada:

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze sputteren.
Voeg de fijngehakte uien, groene chilipepers en gember-knoflookpasta toe. Bak tot de uien goudbruin en zacht zijn.
Voeg de kurkumapoeder en kerrieblaadjes toe. Meng goed.
Voeg de gepureerde aardappelen en zout naar smaak toe. Meng alles goed door en bak nog een paar minuten.
Voeg de gehakte korianderblaadjes toe en meng goed. Haal van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen.

Probeer ook dit recept eens:  Geroosterde Kip Balti

Beslag maken:

Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, kurkumapoeder, chilipoeder, asafetida en zout. Voeg geleidelijk water toe en klop tot je een dik, glad beslag krijgt.

Vorming van de vada:

Vorm de afgekoelde aardappelvulling tot kleine balletjes.
Dompel elk balletje in het beslag zodat het volledig bedekt is en frituur ze in hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de chutneys

Groene chutney:

Meng de korianderblaadjes, muntblaadjes, groene chilipepers, knoflook, citroensap en zout in een blender. Voeg water toe en mix tot een gladde chutney.

Tamarinde chutney:

Meng de tamarindepasta, suiker of jaggery, water, geroosterd komijnpoeder, chilipoeder en zout in een pan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus dikker wordt. Laat afkoelen.

Voor het serveren:

Pav broodjes:

Snijd de pav broodjes doormidden. Optioneel: rooster de binnenkant van de broodjes lichtjes met een beetje boter op een hete pan.

Vada Pav samenstellen:

Besmeer de binnenkant van de pav broodjes met de groene chutney en tamarinde chutney.

Plaats een batata vada tussen de pav broodjes.
Optioneel: strooi een beetje gele chilipoeder over de vada voor extra pit.

Serveer de Vada Pav warm met extra chutneys aan de zijkant.
Geniet van je zelfgemaakte Vada Pav!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen