Ik maak thuis kaas in 15 minuten met 2 ingrediënten! zelfgemaakte kaas recept

Om zelfgemaakte harde kaas van kwark te maken:

 

– 400 g Melk

– 400 g Zout – naar smaak (ik heb 0,5 theelepel toegevoegd)

Soda (prik) – een derde – een halve theelepel (eerst voeg ik een derde toe, indien nodig voeg ik meer toe, maar niet meer dan 0,5 theelepel)

Boter – 10-15 g (u kunt niet toevoegen)

1. Doe de kwark in een pan, voeg melk toe, verwarm tot een hete staat totdat een lichtgele wei begint te scheiden. Aan de kook brengen is niet nodig.

2. Breng de kwark over in een vergiet zodat alle wei eruit stroomt, voeg zout en sodaprik toe aan de kwark. Mengen. Je kunt de kwark smelten op laag vuur, onder voortdurend roeren zodat er niets aanbrandt. Onder invloed van frisdrank begint de kwark vlak voor je ogen te smelten, het proces duurt enkele minuten, ga nergens heen en roer constant.

3. Boter kan aan de resulterende kaas worden toegevoegd voor een romigere smaak, maar dit is optioneel. Als je wilt dat de kaas vetarm is, kun je helemaal geen boter toevoegen

4. Smeer de vorm in met boter, verschuif de kaas en stamp goed aan. Laat de kaas in de vorm tot hij volledig is afgekoeld. Haal de kaas uit de vorm.

Probeer ook dit recept eens:  Ricotta hotcakes met honing
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen