Pittige aardappelcurry met kokosmelk
Hier is een heerlijk recept voor een pittige aardappelcurry met kokosmelk. Dit gerecht is zowel smaakvol als romig en kan goed worden geserveerd met rijst of naanbrood.
Ingrediënten:
4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 grote ui, fijngehakt
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stuk gember van 2 cm, fijngehakt of geraspt
2-3 tomaten, fijngehakt of 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
2-3 groene chilipepers, in de lengte gesneden (aanpassen naar smaak)
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
1/2 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels plantaardige olie of kokosolie
Zout naar smaak
Verse korianderblaadjes, fijngehakt (voor garnering)
Optioneel: sap van een halve limoen
Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Hak de ui, knoflook, gember en tomaten fijn. Snijd de groene chilipepers in de lengte door.
Kook de aardappelblokjes in een pan met gezouten water tot ze bijna gaar zijn (ongeveer 10-12 minuten). Laat ze uitlekken en zet apart.
Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes en komijnzaadjes toe en laat ze sputteren.
Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze goudbruin en zacht is.
Voeg de knoflook, gember en groene chilipepers toe en bak nog een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de kurkumapoeder, gemalen koriander, garam masala, chilipoeder en gemalen komijn toe. Roer goed en bak de specerijen kort om hun smaken vrij te laten komen.
Tomaten toevoegen:
Voeg de fijngehakte tomaten of tomatenblokjes toe aan de pan. Kook het mengsel tot de tomaten zacht zijn en de olie zich begint te scheiden van de saus (ongeveer 5-7 minuten).
Aardappelen en kokosmelk toevoegen:
Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed zodat ze bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de curry sudderen gedurende 10-15 minuten, of totdat de aardappelen volledig gaar zijn en de curry dikker wordt. Voeg zout naar smaak toe. Dan doe je de kikkererwten erbij en eventueel wat doperwtjes.
Indien gewenst, voeg je het sap van een halve limoen toe voor een frisse smaak. Roer goed door.
Garneer de pittige aardappelcurry met verse korianderblaadjes. Serveer warm met gestoomde rijst, naanbrood of chapati.
Geniet van je heerlijke pittige aardappelcurry met kokosmelk!