Kikkererwten zijn lekkerder dan vlees als ze op deze eenvoudige manier worden gekookt!

Ingrediënten:

Eén middelgrote ui (200 gram), gehakt
Plantaardige olie
Eén eetlepel knoflook, fijngehakt
Eén eetlepel gember, fijngehakt
Hete pepers (optioneel)
Eén eetlepel komijn
Eén eetlepel koriander
Eén eetlepel paprikapoeder
Eén eetlepel chilipoeder
Eén theelepel kurkuma
Een kwart van een kopje water
Drie gepureerde tomaten (350 gram)
Zout, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak
Twee kopjes gekookte of ingeblikte kikkererwten
Een kwart kopje yoghurt (60 gram)
Eén kopje water (gebruikt om kikkererwten te koken of gewoon water)
Een kwart kopje verse koriander, gehakt
Twee eetlepels boter (30 gram)
Een halve theelepel paprikapoeder of chilipoeder

Instructies:

Fruit de gesnipperde ui in een wok of pan in plantaardige olie tot ze glazig is.

Roer de gehakte knoflook, gember, hete pepers (indien gebruikt), komijn, koriander, paprika, chilipoeder en kurkuma erdoor.

Voeg een kwart kopje water, gepureerde tomaten, zout en zwarte peper toe. Laat het 5 minuten op laag vuur sudderen.

Meng gekookte of ingeblikte kikkererwten, yoghurt en water in een blender tot een gladde massa. Voeg het mengsel toe aan de saus.

Voeg gekookte of ingeblikte hele kikkererwten toe aan de pot. Dek af en kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.

Roer de gehakte verse koriander erdoor.

Smelt de boter in een aparte pan op middelhoog vuur. Voeg paprika- of chilipoeder toe. Meng alles door elkaar en giet het over de kikkererwten.

Roer goed en zorg ervoor dat de smaken worden gecombineerd. Serveer de romige kikkererwtencurry met rijst of met naanbrood.

Probeer ook dit recept eens:  Indiase Kerriesoep
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen