Jambalaya

Spicy Vegan Jambalaya (made this today; delicious!)  To make it even quicker, I used a steamable bag of brown rice; can of diced tomatoes; about a cup of veggie broth in the recipe.  Yummmmmmmm:

Nodig:

Boter
300 gr Kipfilé in blokjes gesneden
100 gr Ham in blokjes gesneden
zout & peper
1 Ui fijngesneden
1 Paprika fijngesneden
1 Groene paprika fijngesneden
1 Kippenbouillontabletje
300 gr droogkokende rijst
enkele druppels tabasco
enkele druppels worchestersaus

Bak in de pan de kipfile en ham goudbruin
Doe er zout en peper bij naar smaak
Haal ze uit de pan
Fruit in dezelfde pan de uit, en paprika’s glazig en doe hierna 4 dl water in de pan.
Voeg de bouillontablet toe
Breng dit aan de kook
Doe de rijst in de pan en laat dit meekoken
Voeg de tabasco en worchestersaus toe
Doe daarna de kip en de ham bij de massa en roer dit door elkaar
Laat dit zachtjes nog even doorkoken tot de rijst ook goed gaar is

Probeer ook dit recept eens:  Rijst met Ossenstaart ragout
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen